Alle bezoekers van het Replay-festival in het Netepark werden aan de inkom uitgebreid gecontroleerd. Politie Neteland zette extra inspecteurs en een drugshond in. Wie binnenkwam, moest door de gekende 'drugs-wasstraat' van bewakingspersoneel en inspecteurs.'

14 drugdossiers, waarvan 1 minderjarige

'Politie Neteland heeft 14 dossiers samengesteld waarvan 10 onmiddellijke inningen wegens bezit gaande van joints tot coke,' zegt Dirk Van Peer, woordvoerder commissaris.  'Er volgde 1 pv voor drugbezit bij een minderjarige, 1 pv drugbezit joints.  We konden 2 dealers opgepakken met respectievelijk 45 xtc tabletten en 4 porties coke en aantal pillen mdma.'

Drugsbalans positiever dan vorige jaren

'De drugsbalans is positiever dan vorige jaren.  Er was een goede medewerking door de security, er werd een dealer op hun aangeven gearresteerd. Ook de samenwerking met de organisatoren verliep erg vlot.

Verder waren er 7 kleine schermutselingen die de security meteen kon oplossen,' besluit Dirk Van Peer, woordvoerder-commissaris politie Neteland.

Tijdens de vorige editie werden 32 bezoekers betrapt op het bezit van drugs. De festivalorganisatoren hadden zelf gevraagd om de extra controles. (pol)